Salut Laboral

Prevenció de Riscos Laborals: Mètode ERGOPAR; un procediment d’ergonomia participativa

El mètode ERGOPAR ha estat desenvolupat per l’Institut Sindical de Treball, Ambient i Salut de CCOO. En l’experiència pilot desenvolupada en cinc empreses valencianes de sectors de la ceràmica, tèxtil, alimentació, química i automoció i han col·laborat l’Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (INVASSAT), l’Institut de Biomecànica de València (IBV) i el Servei de Prevenció UNIMAT-PREVENCIÓ. L’INSHT i la FPRL d’altra banda han finançat diversos productes del projecte.

Fes clic per visualitzar el mètode ERGOPAR

Compensació de les despeses de transport públic per assistència a la mútua d’accident de treball i malaltia professional (mútua) i al Institut Català d’Avaluacions Mèdiques (ICAM)

Recordem a tots els treballadors que, responent a la demanda i pressió sindical, el dia 21 d’abril de 2009, es va publicar  BOE l”Orden TIN/971/2009, de 16 de abril, que fa referència a la compensació econòmica de les despeses de transport públic quan els treballadors i les treballadores hem d’anar a la mútua o a l’ICAM.

Fes clic per veure el full informatiu i la Ordre TIN/971/2009

 

Incapacitat temporal i riscos específics en infermeria hospitalària.

CCOO des de fa molt temps, ja en l’anterior comitè d’empresa, demana un augment de recursos en les unitats d’infermeria.

Us presentem la ponència <<Incapacidad Temporal y Riesgos Específicos en Infermeria Hospitalaria>> presentada a les IV Jornades d’Infermeria Quirúrgica de la Comunitat Valenciana i que ens donen unes dades clares per seguir treballant en aquesta direcció.

La secció sindical de CCOO a GSS mostra total suport a tots els treballadors/res de les unitats d’hospitalització que reivindiquen un augment dels recursos humans per fer front a les, cada vegada més elevades, càrregues de treball on els pacients són més depenents i amb major nombre que anys enrrere.

baixa i infermeria hospitalaria ponencia istas

Vacances i IT

Com ja varem informar al començament de l’estiu, tenint en compte la STJCE de 20 de gener de 2009, el Tribunal Superior de Justícia acaba de reconèixer que el treballador té dret a gaudir del període de vacances no gaudit per la situació d’IT iniciada amb anterioritat al període de vacances.

Per qualsevol dubte posa’t en contacte amb CCOO:

Extenció 544 o correu electrònic: ccoohospitalsantamaria@gmail.com

Sentencia tribunal Europeu vacances

sentencia IT vacances

Guia: <<Alteraciones Musculoesqueleticas en sanidad>>

La Federació de Sanitat i Sectors Socio-sanitaris de CCOO a Andalusia va editar un interessant estudi en format guia el qual posem a la vostra disposició.

alteracions musculars sanitat andalusia 1

alteracions musculars sanitat andalusia 2

alteracions musculars sanitat andalusia 3

Guia: Prevenció de riscos per la reproducció, embaràs i lactància.

Es important identificar els riscos per la reproducció, l’embaràs i la lactància, inclús abans que hi hagi dones embarassades o amb lactància a l’empresa, de tal forma que aquest riscos es puguin prevenir i es pugui garantitzar que l’embaràs i la creixença es desenvolupin en l’àmbit laboral més saludable possible, tant per les dones, com pels nadons.

guia sindical embaràs, lactància 2ª edició

Salut, dones i treballs,

Us presentem la Guia per  la millora de les condicions de salut i de treball de les dones. Aquesta publicació s’integra dins de les accions previstes en el Pla General d’activitats Preventives de la Seguretat Social.

guia_salut_treball_dones

ICAM. Instrucció 01/2007. Valoració de la contingència professional.

Aquesta instrucció té per objecte definir i homogeneïtzar l’actuació dels/les metges/esses d’atenció primària de Catalunya, quan considerin que el procés d’incapacitat temporal, és derivat de contingència professional (accident de treball o malaltia professional), establint el procediment administratiu per tal que, a sol·licitud seva, l’ICAM realitzi el dictamen pertinent i en el cas que es consideri adient, demani a l’INSS l’inici d’un expedient de determinació de contingència.

Instruccio ICAM determinacio contingencies 2007

cartell_icam

Anuncis
Comentaris tancats a Salut Laboral
%d bloggers like this: