Nova doctrina del Tribunal Suprem sobre permisos retribuïts: comencen el primer dia laborable

 

El Tribunal Suprem ha estimat el recurs de cassació de doctrina presentat per diversos sindicats majoritaris del sector de Contact Center, entre ells CCOO, en relació amb l’inici del gaudi dels permisos retribuïts.

Fins ara aquests permisos començaven en el dia en què passava el fet causant, independentment que fos laborable o no. El Tribunal Suprem ha canviat la seva doctrina i en la seva sentència núm 145/2018 de 13/02/18, ha estimat la nostra petició i ha declarat que, en ser retribuïts, han de començar sempre en el primer dia laborable per a la persona sol·licitant, després del fet que ho justifica, és a dir el primer dia que en el seu horari o quadrant indiqui que ha de treballar.

Així, els permisos retribuïts als quals es té dret com són:

per matrimoniopor naixement de fills / ashospitalización o mort de familiars, etc.

Quan el dia següent al fet causant fos festiu, o no laborable perquè fora de festa, el primer dia retribuït serà el laborable posterior.

Aquesta sentència i canvi de doctrina del Tribunal Suprem té incidència no només en el sector de Contact Center, sinó també en tots els altres sectors, de manera que des de CCOO Serveis reclamarem en totes les empreses i sectors on estem presents que es canviï la interpretació del gaudi d’aquests permisos / llicències, perquè l’exercici d’aquest dret en endavant s’ajusti a la nova doctrina del Tribunal Suprem.

CCOO a GSS hem reclamat que s’apliqui la sentència.

Fes clic en el següent enllaç per visualitzar Carta sobre la nova interpretació del TS als permisos retribuïts

 

Anuncis
Arxivat a Noticies. Comentaris tancats a Nova doctrina del Tribunal Suprem sobre permisos retribuïts: comencen el primer dia laborable
%d bloggers like this: