Contractació durant el període de vacances d’estiu

Hem rebut nombroses queixes dels treballadors i treballadores per les contractacions dutes a terme aquest estiu i les incidències que estan comportant.

Als treballadors contractats a temps parcial no s’ha donat l’oportunitat que marca l’art. 72 e) del conveni col·lectiu aplicable a Gestió de Serveis Sanitaris d’ampliar la jornada als treballadors que ho sol·liciten. Perdent així un instrument de gestió dels RRHH que a la fi perjudica als treballadors.

S’estan denegat dies de lliure disposició en cap de setmana. Recordem que els dies de lliure disposició es poden agafar, segons el conveni col·lectiu d’aplicació a Gestió de Serveis Sanitaris, en qualsevol període de l’any, ja que tenen la consideració de dia de lliure disposició i es consideren treballats efectivament. No podem admetre que per necessitats del servei, de manera generalitzada i no concreta, es deneguin aquests dies de lliure disposició de manera massiva als treballadors i treballadores. Hem sol·licitat que l’empresa autoritzi els dies de lliure disposició quan els treballadors ho sol·liciten amb l’antelació suficient, ja que suposa un incompliment del conveni.

En relació als canvis de les vacances entre els treballadors de diversos serveis, sempre s’han autoritzat els canvis i mai s’havia traslladat de servei al treballador que feia el canvi. No veiem cap raó perquè aquest any es desplacin els treballadors a altres unitats, tenint present que hi ha personal contractat per cobrir el pla de vacances del personal fix. Demanem que es doni les instruccions a la direcció d’infermeria per tal de replantejar aquesta situació.

CCOO ha presentat escrit a l’empresa per tal de donar sol·lució a aquestes incidències. Plantejarem aquest tema en la propera reunió de Comitè d’empresa.

Anuncis
Arxivat a Noticies. Comentaris tancats a Contractació durant el període de vacances d’estiu
%d bloggers like this: